Prenatal

Intrebare

Buna. Sunt angajată în germania de 3 luni de zile,intrebarea mea mea este cate luni trebuie să am lucrate pentru a beneficia de prenatal(Cat timp mi se acordă prenatalul si ce suma) . Este adevarat ca primesti o sumă mare de bani pe lângă prenatal pentru ca ai născut acolo. Ce ajutor material mai primesc daca nasc în Germania in afar de prenatal. Puteti sa imi explicați cat e alocația ,prenatalul.etc. va multumesc anticipat

nerezolvat 0
Larisa 2 luni 1 Raspunsuri 52 vizualizari 1

Raspunsuri ( 1 )

  1. Voi incerca sa va explic mai intii ce este legat de „o suma mare de bani” – aceasta este un MIT – nu exista asa ceva.
    Din moment ce ati ramas insarcinata si angajatorul nu va poate oferi un loc de munca care corespunde cerintelor pentru viitoarele mamici, puteti ramine acasa si angajatorul este obligat sa va plateasca salariul integral pina la sfirsitul contractului. Pentru aceasta, trebuie sa ii aduceti angajatorului un certificat care atesta sarcina de la medicul ginecolog (uneori impreuna cu Mutterpassul – la cererea angajatorului).
    Prenatalul se calculeaza in felul urmator – 65% din salariul Dvs anterior, si se acorda 6 saptamini pina la nastere si 8 dupa nastere – in aceasta perioada veti primi o alocatie care se numeste Mutterschaftsgeld (care este platita de casa de asigurari)
    Detaliat despre prenatal in Germania puteti citi aici : Alocatia Mamei in Germania – Mutterschaftsgeld

Raspunde

Selectati